+1
Send
Share
Send

Vragen hoe lang een softbalwedstrijd een beetje lijkt op hoe lang een touwtje is. Het is zo lang als het is. Softbal is anders dan sommige andere sporten, omdat het niet wordt opgedeeld in specifieke blokken van tijd. Als de verdediging goed is en het andere team snel kan elimineren, is het spel snel voorbij. Anders kan het een aantal uren aanhouden.

De regels

Een softbalwedstrijd is verdeeld in innings. Elke inning is onderverdeeld in twee delen: de bovenste helft en de onderste helft. Tijdens de bovenste helft probeert een team te scoren en probeert de andere speler te voorkomen dat ze scoren. Tijdens de onderste helft zijn de rollen omgekeerd. Elke helft duurt zo lang als nodig is voor de verdediging om drie outs op te nemen. Nadat de innings voorbij zijn, wint het team met de meeste runs het spel.

Gemiddelde lengte

Spellen duren meestal een uur of twee, hoewel langere en kortere games mogelijk zijn. De lengte is afhankelijk van het aantal innings in de game. Het typische spel heeft zeven beurten, maar de regels staan ​​tussen drie en zeven beurten - of zelfs extra beurten, in geval van een gelijkspel.

Het langste spel ooit

In juli 2009 plaatsten twee teams in Alberta, Canada een Guinness World Record. Ze speelden 115 uur softbal en 3 minuten achter elkaar. De wedstrijd begon op 30 juni en duurde tot 5 juli, toen het winnende team wegliep met een overwinning van 876-766.

Andere tijdregels

Volgens de regels van de International Softball Federation is een reglementair softbalspel zeven beurten. Als de ploegen aan het einde van de zevende inning gelijk zijn, kunnen ze door blijven gaan om de gelijkspel te verbreken. Dit kan het spel aanzienlijk verlengen. Aan de andere kant kunnen scheidsrechters het spel onder bepaalde omstandigheden naar eigen goeddunken aanroepen, wat resulteert in een korter spel.

Softbal heeft ook iets dat "de mercy-regel" wordt genoemd. Dit is een regel die het mogelijk maakt om het spel te beëindigen als een team een ​​veel hogere score heeft behaald dan het andere team en het lijkt onwaarschijnlijk dat het verliezende team de achterstand zou kunnen inhalen. Deze regel vermijdt vernedering van het verliezende team, maar het vermijdt ook games die maar doorgaan.