Share
Send

In volleybal werken spelers samen om de bal in drie slagen of minder over het net te brengen zonder de bal de grond te raken. De regelboeken over de Volleybal van de VS en de Internationale Federatie van Volleybal bieden de standaardregels voor competitief volleybal voor heren en dames in de Verenigde Staten.

Rechtbank

Het standaard competitieve volleybalveld meet 59 voet lang bij 29,6 voet breed. De middellijn loopt onder het net en verdeelt het speelveld in twee gelijke zijden. Een aanvalslijn loopt 9 voet, 10 duim achter het net aan elke kant van het hof. De aanvalslijn verdeelt de voorste en achterste zones. Het net meet 8 voet, 11 5/8 centimeter lang voor standaard heren competitie en 7 voet, 4 1/8 inch lang voor standaard dames competitie, volgens de VS Volleybal en Internationale Federatie van Volleybal regelboeken.

spelers

Beide teams moeten zes spelers op het speelveld hebben om te beginnen met spelen. Spelers volgen de juiste rotatievolgorde door elke set. Spelers roteren tussen zes posities op het veld, waaronder drie posities op de achterste rij achter de aanvalslijn en drie posities op de eerste rij vóór de aanvalslijn. Elke keer dat een team het recht krijgt om te dienen, moeten zijn spelers één positie met de klok mee draaien. Zodra de server contact maakt met de bal, kunnen spelers uit hun rotatieposities komen om het punt te spelen. Spelers in een achterwaartse positie mogen de bal echter niet boven het net en voor de aanvalslijn aanvallen.

Dienen

Teamcaptains voltooien een toss voor de wedstrijd om het team te bepalen dat als eerste zal dienen. De speler in de positie rechtsachter in de rotatie dient de bal. Om te dienen, moeten spelers achter de eindlijn van het speelveld staan ​​en de bal uit de lucht slaan. Als de serve het net raakt of landt buiten de grenzen, verliest het team van de server het punt. Dezelfde speler blijft serveren tot zijn team een ​​punt verliest. Wanneer een team een ​​punt verliest in zijn dienst, krijgt het andere team het recht om te dienen.

Spelen

Teams moeten de bal over het net teruggeven in drie hits of minder. Blokken tellen niet mee voor het hit-totaal van het team. Als een speler twee keer achter elkaar de bal raakt of de bal illegaal raakt door te palmen, te vangen of te gooien, verliest haar team het punt. Als een speler op de achterste rij de bal illegaal aanvalt, verliest zijn team het punt. Als een speler de net- of netposten raakt, verliest haar team het punt. Teams winnen punten wanneer het andere team een ​​overtreding begaat, de bal niet over het net laat gaan, de bal de grond laat binnenkomen of de bal in het net of buiten de grenzen raakt.

scoring

Teams kunnen punten winnen op hun eigen serveren en op de serve van hun tegenstander, volgens de regelboeken van de Volleybal en de International Federation of Volleyball. Het eerste team dat 25 punten wint met een voorsprong van twee punten wint de set. Het eerste team dat drie sets wint, wint de wedstrijd. Als de wedstrijd naar een vijfde set gaat, wint het eerste team dat 15 punten wint met een voorsprong van twee punten de set en de wedstrijd.