+1
Send
Share
Send

In de sport verwijst 'overwerk' meestal naar de verlenging van een spel of wedstrijd om een ​​gelijkspel tussen twee teams te verbreken. Wanneer twee honkbalteams aan het einde van negen innings gelijk blijven, gaat het spel door in extra innings, een vorm van overwerk. De officiële regels van Major League Baseball, of MLB, bieden een standaard voor extra innings in competitief honkbal.

Inning-formaat

Extra innings volgen hetzelfde formaat als reguliere innings in honkbal. Elke inning bestaat uit twee helften. In de eerste helft, de top van de inning genoemd, slaat het bezoekende team slag. In de tweede helft van de inning, de onderkant van de inning genaamd, slaat de thuisploeg slag. Een inningshelft eindigt wanneer het veldteam drie nullen krijgt.

Het spel beëindigen

Het spel moet doorgaan met extra innings totdat een team meer punten heeft gescoord dan het andere team. Als het bezoekende team een ​​punt scoort om de leiding te nemen in de eerste helft van de inning, krijgt het thuisteam nog steeds slagbeurt om de inning af te ronden. Als het bezoekende team op voorsprong blijft na de voltooide inning, wint het bezoekende team. Als de thuisploeg een punt scoort om de score opnieuw te binden, gaat het spel verder. Als de thuisploeg op een bepaald punt in de tweede helft van een inning de leiding krijgt, eindigt de wedstrijd onmiddellijk en voltooien de twee teams de lopende inning niet. Als het thuisteam wint in extra innings, eindigt het spel zodra het winnende stuk de thuisplaat oversteekt, of zodra een loper die een meervoudig gereden homerun heeft geraakt, de thuisplaat kruist. Het thuisteam heeft dus een voordeel ten opzichte van het bezoekende team omdat het een kans krijgt om bij te praten nadat het bezoekende team de leiding heeft genomen.

Geroepen spel

Als dreigend weer, stroomuitval of andere omstandigheden vereisen dat de scheidsrechter het spel belt tijdens extra innings terwijl de score gelijk blijft, blijft het spel opgeschort. De teams keren terug om de wedstrijd op een later tijdstip of datum af te maken. Als de bezoekende ploeg een voorsprong heeft verdiend in de eerste helft van de inning en de scheidsrechter de wedstrijd op enig moment tijdens die inning callt, is de game een reguleringsspel en wint het bezoekende team.

De meeste innings ooit gespeeld

Volgens Baseball Almanac hebben de Boston Braves en de Brooklyn Dodgers het record voor de meeste innings ooit gespeeld in een enkele wedstrijd. De twee teams hadden 26 innings gespeeld toen de scheidsrechter de wedstrijd callde omdat de zon was ondergegaan en de spelers de bal niet langer konden zien. De uiteindelijke score van de game uit 1920 was 1-1. Volgens de huidige MLB-regels kan geen enkel spel in een gelijkspel eindigen.

Little League Extra Innings

Standaard Little League-spellen bestaan ​​uit zes beurten. Als twee teams aan het einde van zes innings gelijk blijven, gaat de wedstrijd door in extra innings. Het spel eindigt wanneer het bezoekende team een ​​voordeel heeft verdiend aan het einde van een hele inning of wanneer de thuisploeg een voordeel wint op elk punt in de laatste helft van een inning.